dimecres, 29 de febrer de 2012

L'Agulla del DestíLa Carme Pagès és un tot un referent pels que estimem la poesia a l’Alt Empordà. Ha estat premiada en més d’una ocasió, diversos compositors han musicat alguns dels seus poemes, i fa una pila d’anys que participa i organitza recitals poètics. No ha estat, però, fins fa ben poc, que ha publicat part de la seva obra a través d’Òmnium Cultural Alt Empordà.

L’Agulla del Destí (Brau, 2011) és un recull extens i ric, que abasta diferents èpoques creatives i vitals de l’autora sense trair el seu estil característic. A la primera part, Bitàcola vital, la Carme fa servir els elements del mar i del món nàutic per fer un recorregut particular per les vicissituds de la vida. Qualsevol dels trenta-vuit poemes que la composen servirien com a mostra de la seva vàlua, però potser perquè avui ho necessito (hi ha dies i...dies...), he escollit Cuirassat.


Cuirassat

Amb cuirassa d’acer vetllo la vida
i m’armo amb pesada artilleria
quan tinc a vista algun enemic.
El meu esquelet es torna de ferro,
augmento la velocitat del cor,
el radi d’acció i el poder de tir.
Blindo sentiments amb mesures internes
i preparo canons exteriors
per fer foc amb tota mena de temps.
Són ardits rigorosament secrets,
que em donen coratge per subsistir.


Magnífic, oi? Doncs aquest divendres, amb un acompanyament musical de luxe, en podreu escoltar més. Serà al Bar del Sindicat de Navata. No hi falteu!