Després d’un parèntesi més o menys llarg (segons com es miri) he decidit reprendre els estudis de Filologia Catalana a
Començo per llegir un article de Francesc Calafat publicat a la revista Caplletra (22, Primavera 1997, 27-48) que duu per títol “Entre el llenguatge i la realitat: vint anys de poesia catalana”. Es tracta d’un recorregut dens però amb vocació sintètica per la poesia catalana dels anys setanta, vuitanta i noaranta del segle que acabem de deixar. De seguida m’adono que estudiar una època propera en el temps té les seves dificultats. L’excés d’informació i la subjectivitat de ser contemporani de la majoria dels autors i autores pot generar i, de fet, genera, una certa sensació d’incertesa, de provisionalitat. Al final de l’article, que m’hauré de rellegir més d’una vegada, arribo a la conclusió que tant les línies poètiques com les particularitats de cada autor tenen els límits ben difosos. Si hagués de resumir-ho tot en una frase, en triariaria una de l’inici “aquest període és com una xarxa on tots els fils s’integren en un present fèrtil en contrastos"
5 comentaris:
Gran idea aquesta del poetari! I sobre la literatura contemporània, l'actualitat té coes positives i negatives. Una certa provisionalitat com bé dius però també una gran vigència, segons com.
Bon retorn a la UOC! :)
ànims i endavant!
Amb el present, passa, a més, que pràcticament ningú no és capaç de llegir tot el que surt, al menys de llegir-ho amb calma. Sovint es van repetint tries d'autors i de poemaris que per una o altra raó acaben forman els cànons i els seus fils convergents i divergents.
Remena i remena a veure quina olor fan les flors fetes paraula.Anton.
Gràcies pels ànims! Els necessitaré
Publica un comentari a l'entrada