dissabte, 6 de setembre del 2008

La realitat sempre supera la ficció



LA FICCIÓ

La ficció és "Fantastic voyage" (Viaje alucinante), una pel·lícula dirigida per Richard Fleischer el 1966, en plena guerra freda.
A la ficció, 4 homes i 1 dona són reduïts a mides microscòpiques per poder viatjar dintre d'un cos humà. L'hoste és un científic que ha desertat del teló d'acer i a qui cal salvar d'un imminent hematoma cerebral. El guió, inspirat en un relat de Jerome Bixby i Otto Klement, va ser revisat i adaptat a una novel·la per Isaac Asimov, l'autor de la trilogia de la Fundació i Jo, Robot.



LA REALITAT

La realitat es condensa en 8 minuts amb "The inner life of the cell" (la vida a l'interior d'una cèl·lula), el resultat d'una col·laboració de l'empresa XVIVO, especialitzada en animacions 3D en temes científics, i la Universitat de Harvard.
``
La realitat són mars de color turquesa, estalactites i estalagmites refulgents, planetes gegants, hexàgons perfectes que es belluguem com si ballessin, criatures fantàstiques, grans colònies de corall i bells bracelets de pedres precioses. La realitat, ens explica l'Asimetrich, està feta de glòbuls blancs, aparells de Golgi, filaments de citoesquelet, ribosomes, proteïnes.... i, com sempre, supera la ficció.
lll
pp

Idea generadora del post: Nòmades

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs gràcies per portar-me a ca l'Asimetrich, m'ha encanta t el vídeo i això que se m'aturava molts cops.

Anònim ha dit...

No sóc anònim, sóc la carme que se m'ha disparat el comentari abans de posar el nom