dimarts, 8 d’abril del 2008

Premi a l'esforç femení


La Carme Rosanas, de Col·lecció de moments, m'ha concedit un "premi a l'esforç femení". "Per ser dona". Com molt bé diu la Carme, l'objectiu d'aquests premis-mems és ajudar a conèixer-nos, a nivell de blogs i de persones. Espero que, en aquest cas, també serveixi per a enterrar d'una vegada aquell tòpic que, de ben segur algun home o una dona amb poc senderi es van inventar, i que diu que les dones no ens ajudem les unes a les altres, sinó que més aviat ens cuidem a matar.

Segueixo l'exemple de la Carme i premio als blogs portats per dones o en els quals les dones hi participen, i que visito regularment. Perquè m'hi trobo bé.

- És hora d'hissar els somnis, blog poètic de la Laura Dalmau, amb poemes propis i d'autors reconeguts

- La mort del català, un blog per a difondre i recuperar paraules perdudes de la nostra llengua (últimament, està una mica desencallat, a veure si es revifa!)

- La lluna en un cove, un blog-diari ple de sensibilitat

- Antaviana, un blog de i sobre literatura amb informació, ressenyes, enquestes, ....

- Quadern de Bitàcola de Muriel Villanueva i Perarnau, un blog-diari amb poesia i microrelats sorprenents

- Nòmades del vent, un blog literari amb una mica de tot: poesia, històries de cada dia...


En honor al premi, també us transcric un parell de fragments de l'entrevista a la metgessa i escriptora Carmen Lafoy que apareix publicada a l'edició electrònica de La Vanguardia:

"Si tuvieras que destacar alguno de esos cambios positivos que se han producido en la vida de las mujeres, ¿cuál destacarías?

Sin duda alguna, su inmersión en la vida laboral. La posibilidad que tiene la mujer de trabajar en puestos destacados que requieren títulos universitarios, de participar en la vida política y en definitiva en un mundo que antes pertenecía a los hombres.
00
[...]

¿Los hombres han sabido digerir todos esos derechos que ahora tienen las mujeres y que antes no tenían?

Unos más y otros menos. Ha sido más fácil cambiar para la mujer que para el hombre, porque el cambio de la mujer ha supuesto, en muchos casos, una pérdida de ciertas cosas para el hombre.

[...]

¿Crees que el hombre y la mujer acabarán en una situación de equilibrio algún día?

No. La verdad es que creo que no. No sé si la mujer conseguirá nunca equilibrarse en lo que quieren algunas con respecto al hombre. No me cierno solamente a Europa, sino en su mayoría a los países en vías de desarrollo en los cuales los derechos de las mujeres son aún mínimos y en los cuales, por desgracia, aún se siguen sometiendo a verdaderas atrocidades."

I, ja per acabar, i perquè sempre està bé de comptar amb opinions de tota mena, us passo l'enllaç d'un post molt interessant sobre el fenòmen dels premis-mem a la blogosfera:"Les cadenes arriben als blogs"

4 comentaris:

Laura Dalmau ha dit...

…entre viatges massa atrafegats de metro, he vist el premi Esfuerzo Femenino que m’has atorgat i m’ha fet una especial il·lusió per ser dona: Una virtut en una sola acció.
Gràcies Teresa,

neus ha dit...

Ostres... a mi és que això de rebre premis ho porto una mica malament, em fa certa vergonya ho he de reconèixer.
El meu blog, literari??? ai mareta...

Gràcies, Teresa :)

Roser Caño Valls ha dit...

Moltes gràcies pel premi Teresa.

Lluna ha dit...

Teresa, m'encanten aquests regalets que em fas!! :)